Datasäkerhet

Många användare som spar sina filer lokalt på datorn tar aldrig någon säkerhetskopia. Det betyder att om hårddisken i datorn skulle gå sönder så kan filerna vara förlorade. I många fall kan vi hjälpa till med återställning men det kan vara både dyrt och tidsödande. Därför bör säkerhetskopiering vara en naturlig del i arbetet hos varje företag.

 

Vi kan hjälpa till med både enklare och mer avancerade lösningar för säkerhetskopiering, allt ifrån enkel säkerhetskopiering till ett USB-minne eller extern hårddisk till helautomatiska lösningar. Vi erbjuder också internetbackup som är en av våra populäraste tjänster. Det betyder att era filer säkert och bekvämt kopieras till våra servrar och allt som behövs är en internetanslutning. På det sättet är du inte bara skyddad mot dataförlust utan även mot brand och stöld. Vi håller då även koll på att säkerhetskopieringen körs som den ska.

 

Fysisk säkerhet

 

Nätverk- och säkerhetsanalyser

I dag är vi mer och mer beroende av att våra fasta och trådlösa nätverk samt Internetuppkopplingar fungerar som de ska, samtidigt som hoten från virus, trojaner och hackers ökar lavinartat. Vi kan hjälpa till med att skydda Er från hoten med de senaste verktygen och metoderna.

 

Inbrott, bränder och skadegörelse

En viktig del i säkerhetstänkandet är att vara förutseende. Att ha en färdig plan och veta exakt vad som behöver göras om t.ex. servern skulle gå sönder kan spara mycket tid och pengar. Vi kan hjälpa till med att utforma skräddarsydda policys för Ert företag.

 

Fjärråtkomst och fjärrstyrning

Många anställda tar med sig jobbet när de är ute och reser. Den viktigaste delen är att det faktiskt fungerar som det ska, men säkerheten får inte glömmas bort när uppkoppling sker via publika såväl fasta som trådlösa nätverk. Vi erbjuder VPN lösningar så att användarna kan ansluta till kontorets nätverk på ett säkert och enkelt sätt. Möjlighet finns även för att kunna fjärrstyra sin arbetsstation som står på kontoret.